SAK Edition 1 – 2010: Bortbytingen av Tilda Lovell

K-edition 2010, Tilda Lovell, Bortbytingen
Brons (Classic brown), 15 cm hög
Upplaga 150, pris 3900 kr

Kontakta oss på info@konstforeningen.se för info om kvarvarande ex!

I vår nätbutik kan du också köpa tidigare multiplar: http://konstforeningen.tictail.com

Bortbytingen av Tilda Lovell

Innerlighet är ett ord som kommer till en när man ser Tilda Lovells skulptur, men det beskriver ändå bara en begränsad del av verkets komplexitet. Skulpturen kan sägas bestå av tre delar eller begreppsnivåer om man så vill, varav två är synliga och en fördold.
Den första delen är en ready made: den upphittade björnen, som ursprungligen är av trä med läderöron. I bronsen kan man tydligt följa träets ådring.
Den andra delen är den känsligt skulpterade figuren som rider på björnen och som lyfter sitt ansikte mot sina överdimensionerade och märkligt sammantvinnade händer.
I den tredje delen, den mest överraskande, ligger förklaringen till händernas storlek och form: när de belyses med en kraftig ljuskälla kastar de en skugga i form av en liten björnunge.
Tre strukturer och tre begreppsnivåer, men en skulptur och en sammanhållande tanke.

Kort om Tilda Lovell
Tilda Lovell är född 1972 i Mölndal. Hon bor och arbetar i Stockholm. Förra året ställde hon ut på Galleri Lars Bohman i Stockholm och under våren och sommaren 2009 deltog hon i utställningen ”Drömmare” på Millesgården och Gotlands Konstmuseum. Hon har  precis avslutat arbetet med en offentlig skulptur i Vällingby centrum.