Årsbok 2010 – Roj Friberg

Bokfakta
Titel: Roj Friberg
Författare: Lars Nygren
Omslag och grafisk form: Christer Jonson
Layout: Christer Jonson och Lennart Rolf
Foto: Ulf Sjöstedt, Sem Larsen, Per Andersen och SAK/Bokförlaget Atlantis AB
Sidantal: 200 sidor
Förlag: Atlantis / SAK, Stockholm 2010

Om boken
Boken Roj Friberg är utgiven i samband med Roj Fribergs retrospektiva utställning på Edsviks konsthall 4 september – 24 oktober 2010 som i sin tur producerats i samarbete med Bengt Tornvall, Galleri Agardh & Tornvall. I denna omfattande publikation, med rikligt bildmaterial, fördjupas kunskapen om Roj Fribergs konst tack vare Lars Nygrens 14 anteckningar om Roj Fribergs konstnärskap. Utöver Nygrens introduktion finns ett urval av Fribergs egna dagboksanteckningar att följa liksom Poul Anker Bechs text om den sida av Fribergs konst som inte handlar om det uppenbart etiska och filosofiska innehållet i Fribergs konst utan som handlar om ”stämningsinnehållet och den magiska dragningskraft som utgår från bilderna”.