SAK Edition 2 – 2011: La Belle Indifférence av Lovisa Ringborg

SAK MULTIPEL NR 2

La Belle Indifférence av Lovisa Ringborg

La Belle Indifférence är ett iscensatt fotografi där en kvinna porträtteras med förbundna ögon. Kvinnan lutar huvudet lite på sned och blottar samtidigt både hals och öra. Det tycks som om hon försöker lyssna mer nu när synen är begränsad. Bakom kvinnans eleganta kappa, försedd med pälskrage och klädda knappar, pågår full aktivitet. Flera händer ser ut att ordna till ögonbindelns långa tåtar, eller ska de i själva verket dra åt bindeln ändå lite hårdare. Kanske vill händerna i själva verket lösa upp knuten och åter ge kvinnan möjlighet att se? Trots den uppenbara stillheten i Lovisa Ringborgs bildvärld kan skenet bedra, här pendlar stämningsläget mellan en alldeles oskyldig lek och lugnet före stormen.

(läs mer i medlemstidningens längre intervju med konstnären; nr 2/2011)

Release:

Tisdag 17 maj kl 11.00

Upplaga: 30 ex / SLUTSÅLD

Storlek bild: 12 x 13,5 cm

Med inramning: 36 x 38 cm

Pris: 2400 kr

Ring 08- 10 46 77 eller skicka e-post till info@konstforeningen.se

En multipel per medlemskap.