SAK Edition 1 – 2013: The Soundtrack of My Life (Early Records 1973-1987) av Thomas Karlsson

RELEASE AV SAK MULTIPEL NR 1, 2013
AV THOMAS KARLSSON

The Soundtrack of My Life (Early Records 1973 –1987)

Torsdag 7 mars klockan 13.00

Teknik: collage, skulptur

Mått: ca 15 cm hög

Pris: 2 200 kr

Upplaga: 60 unika exemplar.

Klicka på bilden för större version av multipel nr 20/60 I Love to Love (1976)

SE ALLA 60 verk här i en PDF The Soundtrack of My Life (Early Records 1973-87).

Kvarvarande ex: nr 24, nr 30, nr 40, nr 44, nr 50, nr 60. Kontakta oss på info@konstforeningen.se för att beställa ditt ex!

————————————–

ÅRETS FÖRSTA MULTIPEL Vi träffas i Thomas Karlssons ateljé i Ateljéföreningen Söderhallen, där ett tiotal konstnärer arbetar. Ateljéerna ligger i SL:s bussgarage på Nackagatan i Stockholm. Där har han arbetat sedan 1997 då han avslutade sina studier på Kungliga Konsthögskolan (Mejan) i Stockholm. Hösten 2011 välkomnades SAK:s medlemmar till SAK BAR i just dessa lokaler för att få tillfälle att lära känna konstnärerna och nu har Thomas Karlsson till SAK:s medlemmar tagit fram årets första multipel. Hans stora musikintresse har inspirerat till 60 unika skulpturer där de egna skivkonvoluten vikts till en hörlur. Titeln lyder The Soundtrack of My Life (Early Records 1973–1987). Berätta hur ditt intresse för skivor och konvolut började? – Min uppväxt var inte särskilt kulturell. Det var populärkultur i olika former som gällde. Musiken blev en inkörsport till en annan värld fylld av drömmar. Jag hade till exempel alla David Bowies skivomslag på väggen i mitt pojkrum på övervåningen i Kälvesta. Musiken påverkade mig mycket, både politiskt och socialt, den fungerade som en slags uppfostran och litteratur. Skivorna i sig bär på en alldeles egen historia, som till exempel när Kenta och jag 1974 letade ölburkar i skog och diken för att fixa pengar till att köpa Sweets Fanny Adams på Rikards skivbar i Vällingby. Till SAK-multipeln är det mina egna skivomslag som jag använt som material för mina skulpturer, från 70-tal till sent 80-tal. Jag har valt ut skivor från min samling med en för mig egen historia. Arbetet med tillverkningen av skulpturerna blev ganska fort till en slags madeleinekakor, en reminiscens. Många minnen har under arbetet väckts till liv, såväl sorgliga som vackra. Det hela har blivit ett slags självporträtt, visa din skivsamling och jag ska säga vem du är. Läs mer i medlemstidningen HÄR.