In the name of Art// SAK UNG visar ung samtidskonst 13-15 oktober

Nayab Ikram, Self – Portrait III, pigment print, 2015

Nayab Ikram, Self - Portrait II, pigment print, 2015

Nayab Ikram, Self – Portrait II, pigment print, 2015

SAK UNG presenterar i samarbete med Svenska Konstnärernas Förening en unik utställning som sätter ljus på problematiken med den traditionsrika Konstnärsklubben. Med utgångspunkt i Konstnärsklubben som sedan 1856 håller fast vid regeln att endast tillåta män som medlemmar öppnar utställningen upp till ett större utforskande om vem som ges utrymme i konstvärlden idag och vilka som hamnar i skuggan och måste kämpa för att synas.

SAK UNG har bjudit in 9 unga samtida konstnärer som med förnyande perspektiv och varierande konstnärliga uttryck utforskar problematiken kring olika typer av maktstrukturer som existerar i konstvärlden. In the name of Art är en utställning som konfronterar, provocerar och lyfter de tidlösa maktpositionerna som aldrig riktigt förändras. Med nya idéer och synsätt skapar den yngre generationen en dialog med det förflutna.

Medverkande konstnärer: Atorina Adams, Klara Bothén, Sara Brant Lundin, Nayab Ikram, Klara Nordin Stensö, Linda Ottoson, August Nilsson, Josefin Stefastsson och Marilen Rauch.

Välkommen på vernissage fredag 13 oktober kl.17-19! OBS obligatorisk OSA genom att attenda eventet på facebook.

Utställningen visas:
Lördag 14 oktober kl.12-16
Söndag 15 oktober kl.12-16

Konstnärshuset (Loungen), Smålandsgatan 7, Stockholm.

Utställningen presenteras med stöd av Svenska Konstnärernas Förening.

Kontakt SAK UNG: projektledare Clara Dagh
__________

SAK UNG är Sveriges Allmänna Konstförenings projekt för att aktivera och engagera unga i samtidskonsten. Syftet är att öka ungas närvaro och inflytande i Sveriges konstliv och ge dem möjligheten att driva igenom sina idéer i projektform tillsammans med andra unga. Målet är att skapa en nationell ungdomsrörelse där konstintresset för samman unga som annars inte träffas och ge dem möjlighet att utbyta erfarenheter och influera den annars ofta slutna konstvärlden i Sverige. SAK UNG stöds av Allmänna Arvsfonden.

Svenska Konstnärernas Förening (SKF) är huvudägare till Konstnärshuset och bedriver bl.a. utställningar med samtidskonst. SKF:s värdegrund bygger på delaktighet, öppenhet, jämställdhet, mångfald, demokrati och alla människors lika värde.  www.konstnarshuset.org

sak-ung_installation-5

Installationsbild In the name of Art// SAK UNG visar ung samtidskonst 13-15 oktober 2017

sak-ung_installation-1