Gör avtryck i konsthistorien

SAK UNG Konstnärsbaren Väggen II Svenska Konstnärernas Förening

Är du ung konstnär och vill vara med att skapa konsthistoria?

I vår presenterar SAK UNG projektet Väggen II tillsammans med Svenska Konstnärernas Förening och Konstnärsbaren. En grupp utvalda unga konstnärer (18 – ca 30 år) kommer få skapa en permanent väggmålning på Konstnärshuset i Stockholm och bli en del av husets anrika historia.

Bakgrunden till Väggen II är det som skedde den 8:e december 1931. Den kvällen bjuds ett sällskap med framstående konstnärer in till en festmåltid på Konstnärsbaren av krögaren.
Som tack för måltiden skapar konstnärerna under kvällen tillsammans en målning som fyller hela väggen och än idag går att beskåda i KB’s festvåning. Målningen sammanför ett myller av olika motiv där varje konstnär fått eget utrymme att måla.

I utbyte mot att få vara del av en historisk händelse och skapa ett permanent konstverk, få publicitet och en generös festmåltid kommer den utvalda gruppen konstnärer få skapa en ny väggmålning i samband med Stockholm Art Week, 11-15 april 2018.

Mer information om hur du ansöker hittar du HÄR.

Har du frågor om projektet, kontakta SAK UNG:s projektledare Clara Dagh på clara.dagh@konstforeningen.se