SAK UNG Malmö: Under Konst-ruktion – att tänka kanonkritiskt 27 februari (Lund)

sak-ung-galleri-pictura

Vilka konstnärer har hyllats genom historien och vilka har glömts bort? Vem bestämmer över vad som är ett ”mästerverk” eller vem som är ett konstnärligt ”geni”?

I en föreläsning och workshop med Historielabbet kommer vi att titta närmare på kanon inom konsthistorien och hur den kan kritiseras, för att istället lyfta fram bortglömda konstnärer och konstverk. Hur kan konsthistorien breddas, istället för att begränsas?

Historielabbet – gör om, gör rätt! (Karin Annebäck och Sofia Landström) arbetar för en mer inkluderande historieskrivning. De vill synliggöra den maktstruktur som har format den västerländska konsthistorien och lyfta fram nya perspektiv på historien.

Föreläsningen arrangeras av Galleri Pictura och SAK UNG. Föreläsningen hålls på Lunds universitets humanist- och teologcentrum LUX, sal B339 27 februari kl. 17:30 – 19:30.

Galleri Pictura är en studentdriven konstförening vid Lunds universitet med inriktning på samtidskonst.

SAK UNG är nationellt nätverk för unga som är intresserade och vill engagera sig i samtidskonsten. Det krävs ingen tidigare erfarenhet för att vara med, bara ett intresse!

För mer info kontakta projektledare Clara Dagh, clara.dagh@konstforeningen.se OSA via vårt FB-event.