Ny verksamhetschef på Sveriges Allmänna Konstförening

sara-walker-ny-verksamhetschef-sak2

Sara Walker, ny verksamhetschef på SAK

SAK – Sveriges Allmänna Konstförening får vid årsskiftet en ny verksamhetschef när Jennie Fahlström lämnar uppdraget efter 10 år. Ny verksamhetschef blir Sara Walker som tillträder i januari.
Sara Walker är den bästa rekryteringen vi kunde drömma om. Med sina kunskaper om svenskt konstliv och fallenhet för att driva viktiga frågeställningar går SAK mot en ny, spännande framtid, säger föreningens ordförande John Peter Nilsson.

Sara Walker kommer senast från Hasselbladstiftelsen i Göteborg där hon haft rollen som vikarierande curator samt varit redaktör för stiftelsens två stora jubileumspublikationer. Efter studier i bland annat konstvetenskap och filosofi drev hon 2011–2017 Galleri Riis i Stockholm tillsammans med Klara Rudebeck och arbetade som frilansande skribent.

-Det ska bli oerhört spännande att leda Sveriges Allmänna Konstförening. Jag är intresserad av att se tillbaka på verksamhetens långa historia och se vad jag kan lära av den och samtidigt fundera över föreningens potential i nuet. Jag vill vända och vrida på vad samtidskonsten är och kan betyda för människor och jag önskar fördjupade samtal om konstens position i en polariserad tid, säger Sara Walker.