Jubileumssalong II – Annika von Hausswolff

I SAK:s fokus – Annika von Hausswolff

Jubileumssalong II
22 mars—5 maj

Torsdagen den 22 mars 17.00—19.00 öppnar den 175-årsjubilerande konstföreningen SAK (Sveriges Allmänna Konstförening) sina dörrar för den andra av vårens tre presentationer av 2007 års vinster.
Dessutom har SAK glädjen att presentera den tredje av SAK:s jubileumsmultiplar: Annika von Hausswolffs Det sista självporträttet, som av Annika kommenteras med följande ord:

– Att göra en multipel lät som att begå ett misstag, därför valde jag att tillverka 400 unika bilder som egentligen är samma bild exponerad 400 gånger, en tvångsmässig upprepning av ett motiv som jag har hämtat ur min egen bildvärld.

I klartext innebär detta att Annika von Hausswolff tagit 400 unika polaroidfotografier av ett och (nästan!) samma motiv. Bilden kallar hon Det sista självporträttet, men hon säger samtidigt:

– Vi vet alla att det är en lögn, det kommer alltid fler bilder, fler tillbakablickar, fler upprepningar.

300 av dessa unika polaroidbilder kommer att ingå i SAK:s jubileumslotteri, men från och med torsdag den 22 mars kl. 17.00 finns också 100 bilder till försäljning på SAK:s galleri till medlemmarna för det mycket facila priset av 1500 kronor stycket.