Uppstart SAK UNG i Halmstad

Nu startar SAK UNG i Halmstad i samarbete med Nationalmuseum och Hallands Konstmuseum!

SAK UNG Affisch Hallands uppstart 2016Kvällen inleds med en visning av utställningarna ”Edvin Öhrström – Regnbågsfärgernas segertåg” och ”Lennart Olson – med framkallningsvätska i blodet” av Hallands Konstmuseums pedagoger där vi ser hur olika porträttet som form kan vara.
Jeanette Rangner, pedagog på Nationalmuseum, håller workshop och samtal på tema porträtt i konsten historiskt med utgångspunkt från Nationalmuseums egna samlingar. Vi lyfter samtida verk av konstnärer som Jonas Liveröd, och diskuterar hur vi framställer oss själva och andra – då och nu?

Under kvällen ges information om projektet SAK UNG och hur du kan engagera dig.

Fri entré gäller under kvällen, föranmälan krävs och görs per mail till bokning@hallandskonstmuseum, eller per telefon på 035-16 23 00. Under kvällen bjuds det även på lättare mat. Evenemanget riktar sig till dig i åldern 18-25 år, som har eller vill upptäcka ditt konstintresse.

SAK UNG är ett projekt för att engagera och aktivera unga i konst av Sveriges Allmänna Konstförening med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse. Arbetet är nationellt och tillsammans skapar vi en mötesplats och ett forum för unga att ta del av konst och öka sitt konstintresse.
SAK UNG skänker även ett tack till Studiefrämjandet Halland för stöd av uppstart och projekt.

Länk till Facebook-eventet HÄR.

Mer info på länkarna nedan.
http://www.konstforeningen.se/studentambassadorer/
http://www.hallandskonstmuseum.se/se-o-gora/
http://kulturstiftelsen.se/blog/projekt/sak-ung/
http://www.studieframjandet.se/halland