Uppstart SAK UNG Tjörn 9 december

SAK UNG startar upp på Tjörn i samarbete Nordiska Akvarellmuseet och Nationalmuseum den 9 december 2016. Uppstarten genomförs på Häggvallsskolan tillsammans med skolans elever under en heldag av workshops, verkstad och diskussioner. Temat för dagen är porträtt vilket vi utforskar ur samtidens och historiens perspektiv.

———————————————————————————

SAK UNG är Sveriges Allmänna Konstförenings nationella uppstartsprojekt för att engagera fler unga i samtidskonsten tillsammans med lokala samarbetspartners och Nationalmuseum. Projektet stöds av PostkodLotteriets Kulturstiftelse under 2016/2017. Tidigare har SAK UNG genomfört uppstart i Halmstad i samarbete med Hallands konstmuseum och Nationalmuseum. Våren 2017 blir det uppstart i Malmö genom Moderna Museet, i Boden genom Havremagasinet och i Visby genom Gotlands konstmuseum.