SAK EDITION 3 – 2017 / SPECIAL – Roland Persson ”Skört samtal”

Roland Persson Skört samtal SAK Edition 3 / Special 2017, skulptur av magnoliaknopp i silikon. Sveriges Allmänna Konstförening

Roland Persson Skört samtal SAK Edition 3  2017

Roland Persson (f. 1963) arbetar med avgjutningar i silikon i skala 1:1 och är känd för sina skulpturer av bland annat djur, växter och bilar. Skulpturerna är högst realistiska, med den lilla förskjutning att materialet är ett annat än det förväntade. Han har också gjort många offentliga utsmyckningar över hela Sverige och är aktuell med de två verken ”Rinnande mönster” på Stortorget i Örebro och ”Mötet” i Täby kommunhus.

Till SAK har han gjort verket ”Skört samtal”, en avgjutning av en knopp från Magnolia grandiflora, kungsmagnolian. Under en längre vistelse i Bilbao klippte han av ett par knoppar från de stora träden i en närliggande 1800-talspark för att sedan gjuta av dem i några vänners kök. Magnoliornas långa historia och anpassning under miljontals år fascinerar Roland Persson, som arbetat med just blommor som motiv sedan 90-talet.

Läs en längre intervju med Roland Persson i medlemstidning 4 2017.

SAK EDITION 3 2017 / SPECIAL
ROLAND PERSSON
SKÖRT SAMTAL
Teknik: infärgat silikon
Mått: ca 30 x 18 x 5 cm
Pris: 4 500 kr.
Tidsbegränsat specialpris för de sista i upplagan: 2 500 kr. Gäller tom 11 april eller så långt lagret räcker.
Upplaga: 50 exemplar, alla är unika tack vare manuell infärgning av silikonet. Alla verk är signerade med konstnärens initialer och upplagenr.

”Skört samtal” kan antingen ligga eller monteras hängande på en vägg.

För att köpa ditt exemplar av ”Skört samtal”, mejla info@konstforeningen.se eller ring oss på 08 – 10 46 77. Verket kan skickas med rekommenderad post.