SAK UNG Göteborg 20/3: Konsthistorien möter samtidskonsten

53761138_627560824340453_2446840815536832512_o

Välkommen på en rolig konstkväll med SAK UNG – nätverket för unga som gillar konst! Våra aktiviteter är gratis och öppna för alla mellan 16-25 år.

Kvällens event arrangeras tillsammans med Nationalmuseum och Göteborgs konsthall. Det blir ett unikt tillfälle där vi träffar en konstpedagog från Nationalmuseum som ger oss en konsthistorisk tillbakablick och bjuder in till en rolig konstworkshop.

Efter nedslaget i konsthistorien förflyttar vi oss in i samtidskonsten genom en guidad visning i utställningen ”Here” med Phoebe Boswell.
Tillsammans diskuterar vi hennes konst som lyfter frågor om identitet, kropp och vem som får ta plats i samhället. Inga förkunskaper behövs. Kom, träffa nya konstvänner och ha kul!

Det bjuds på veg. fika och kaffe. OSA till sakunggoteborg@konstforeningen.se senast 19 mars så vi hinner beställa fika. Meddela gärna ifall du har allergier eller specialkost.

Bli gratis medlem i SAK UNG här: http://bitly.com/2GJqy1R

//
SAK UNG är ett projekt från Sveriges Allmänna Konstförening för att engagera och aktivera unga i samtidskonsten. Här träffar du andra unga som delar ditt konstintresse, får tillsammans uppleva konst och skapa konstaktiviteter samt bygga egna nätverk och kontakter inom konstvärlden.

SAK UNG stöds av Allmänna Arvsfonden. Mer information om projektet finns på http://www.konstforeningen.se/sakung/