SAK UNG Örebro 5/6: Konst som provocerar

orebro-nm

Välkommen till SAK UNG – nätverket för unga som gillar konst! Vi arrangerar konstaktiviteter som är gratis och öppna för alla mellan 16-25 år.

Som sista aktivitet innan sommaren bjuder SAK UNG Örebro in till en spännande kväll om provokativ konst tillsammans med Nationalmuseum, Sveriges största konstmuseum.

Konst har genom alla tider väckt mycket känslor och kan ibland skapa både debatt och upprördhet. Konstverk som på sin tid ansågs provokativa kan idag ses som vackra mästerverk. Vilken konst har varit provokativ och varför? Hur har samhällets syn på konst förändrats genom historien?

Tillsammans fördjupar vi oss i detta spännande tema med en inbjuden konstpedagog från museet. Det blir både diskussioner, workshop och en konsthistorisk presentation. Som alltid bjuds det på veg.fika och trevligt häng.

Inga förkunskaper krävs – vi lär oss tillsammans! Eventet är gratis och öppet för alla mellan 16-25 år.

OSA via https://tinyurl.com/y4ywr35y eller maila till sakungorebro@konstforeningen.se senast 3 juni så vi hinner beställa fika. Meddela gärna ifall du har allergier eller specialkost.

Bli gratis medlem i SAK UNG här: http://bitly.com/2GJqy1R

//
SAK UNG är ett projekt från Sveriges Allmänna Konstförening för att engagera och aktivera unga i samtidskonsten. Här träffar du andra unga som delar ditt konstintresse, får tillsammans uppleva konst och skapa konstaktiviteter samt bygga egna nätverk och kontakter inom konstvärlden.

SAK UNG stöds av Allmänna Arvsfonden. Mer information om projektet finns på http://www.konstforeningen.se/sakung/