SAK UNG UMEÅ 30/10

sak-umea

Välkommen till SAK UNG – nätverket för unga som gillar konst! Vi arrangerar konstaktiviteter som är gratis och öppna för alla mellan 16-25 år.

Hur har #metoo tolkats i konsten, och hur kan konsten hjälpa oss att tala om viktiga ämnen? Följ med när SAK UNG Umeå besöker konsthallen i Väven och tittar på utställningen ”Somkropp- till Marie och Marlene” som utgår ifrån just #metoo.

Konstnären Gunilla Samberg tar emot oss och berättar om utställningen som gestaltar flickors utsatthet kontra rätten till kropp och liv, fantasi och framtid.
Tillsammans diskuterar vi utställningen och deltar i workshops med Gunilla där vi fördjupar oss i temat och konstverken.

Inga förkunskaper krävs – det blir en rolig kväll utan prestige och press där vi tillsammans upptäcker och diskuterar konsten!

Under kvällen bjuds det på vegetarisk fika och trevligt häng. Eventet är gratis och öppet för alla unga mellan 16-25 år.

OSA via https://tinyurl.com/y358pdtz senast 28 oktober så vi hinner ordna fika. Uppge ifall du har specialkost eller allergi.

Bli gratis medlem i SAK UNG här: http://bitly.com/2GJqy1R

//
SAK UNG är ett projekt från Sveriges Allmänna Konstförening för att engagera och aktivera unga i samtidskonsten. Här träffar du andra unga konstintresserade och får tillsammans uppleva konst och skapa konstaktiviteter.

SAK UNG stöds av Allmänna Arvsfonden. Mer information om projektet finns på http://www.konstforeningen.se/sakung/