SAK Edition

SAK Edition är ett samarbete med några av svenska samtidskonstens främsta konstnärer. Konstnären gör ett konstverk i en limiterad upplaga, vi erbjuder medlemmar detta verk till ett bra pris. Det vi tjänar på editionerna går direkt tillbaka till verksamheten. Ditt konstinköp genererar mer konst.

Så går det till

1. Uppdrag till konstnär

Konstnären skapar ett verk speciellt till SAK:s medlemmar. Detta kan vara ett objekt, grafik, fotografi eller måleri.

2. Presentation

Vi släpper editioner några gånger per år. Vi intervjuar konstnärerna och presenterar verket i SAK MAG.

3. Release, Först till kvarn

Då det är begränsad upplaga måste medlemmar vara snabba. Editionen släpps ett visst klockslag och en viss dag och då gäller det att mejla eller ringa direkt.

Senaste editionen

Klas Barbrosson
SAK Edition 3 2022
Upplaga 190 + 10 AP
Release 7 december med fest på Riche Lilla Baren.
Läs mer i facebook-eventet.

Köps på plats på releasefesten eller genom att swisha på 1232667764

Kan skickas, porto inom Sverige: 52 kr.

”Jag tänker att min multipel är lite av en parafras på Dan Wolgers telefonkatalogverk (1992) med tanke på mitt telefonnummer. Vidare är ena sidan, officiell, med eran slogan från instagram, loggan samt året då föreningen grundades (1832) och årets år 2022. I nedre kant framgår att det är en supporterhalsduk för erat 190 årsjubileum, och med en lingo ofta funnen på just supporterhalsdukar. På ”baksidan” är min konst där jag approprierat ”SAK” till att betyda Swish A Konstnär/Supporta Alltid Konstnären. Jag har stickat min egen Qr-kod, som inte fungerar, samt mitt telefonnummer. Sen använde jag ett klassiskt bankomat/internetbank/blipp – lingo:
Tillgängligt Belopp
Medges ej
som i kontextbytet får lite av en poetisk vibb, existentiell lyrik nästan. På mittenpartierna körde jag en klassisk Bumperstickerestetik i skrivstil:
We ❤️ Contemporary Art
We ❤️Klas Barbrosson.
Det blir i sig att jag signerat verket – en jubileumshalsduk, som en multipel för SAK 2022. ”
Klas Barbrosson om sin multipel för SAK

Andra aktuella editioner

I serien SAK Edition tas årligen två-tre multiplar fram tillsammans med Sveriges mest spännande konstnärer. Se vilka tidigare SAK Edition som fortfarande finns att köpa.

Se andra aktuella editioner  >>>
Mer information.
Please check our Personuppgiftspolicy / GDPR
Consent to display content from Youtube