SAK Edition

SAK Edition är ett samarbete med några av svenska samtidskonstens främsta konstnärer. Konstnären gör ett konstverk i en limiterad upplaga, vi erbjuder medlemmar detta verk till ett bra pris. Det vi tjänar på editionerna går direkt tillbaka till verksamheten. Ditt konstinköp genererar mer konst.

Så går det till

1. Uppdrag till konstnär

Konstnären skapar ett verk speciellt till SAK:s medlemmar. Detta kan vara ett objekt, grafik, fotografi eller måleri.

2. Presentation

Vi släpper editioner några gånger per år. Vi intervjuar konstnärerna och presenterar verket i SAK MAG.

3. Release, Först till kvarn

Då det är begränsad upplaga måste medlemmar vara snabba. Editionen släpps ett visst klockslag och en viss dag och då gäller det att mejla eller ringa direkt.

Senaste editionen

Anton Alvarez
0102210903, 2021

Anton Alvarez konstnärskap kretsar kring hur han kan skapa konst med liten inblandning av handen. Genom att använda egenkonstruerad maskin för att trycka ut leran genom olika former, reduceras konstnärens inblandning och verket tycks bara uppstå.

För SAK Edition gjorde Alvarez en skulptur i större format i lera som sedan scannades och printades med så kallad stereolitografi.

Teknik/material: 3D-printad plast (stereolitografi) Jesmonite, lack
Mått: 6 x 18 x 18 (h) cm
Upplaga: 20 + 5 AP
Slutsåld

Andra aktuella editioner

I serien SAK Edition tas årligen två-tre multiplar fram tillsammans med Sveriges mest spännande konstnärer. Se vilka tidigare SAK Edition som fortfarande finns att köpa.

Se andra aktuella editioner  >>>
Mer information.
Please check our Personuppgiftspolicy / GDPR
Consent to display content from Youtube