SAK Edition

SAK Edition är ett samarbete med några av svenska samtidskonstens främsta konstnärer. Konstnären gör ett konstverk i en limiterad upplaga, vi erbjuder medlemmar detta verk till ett bra pris. Det vi tjänar på editionerna går direkt tillbaka till verksamheten. Ditt konstinköp genererar mer konst.

Så går det till

1. Uppdrag till konstnär

Konstnären skapar ett verk speciellt till SAK:s medlemmar. Detta kan vara ett objekt, grafik, fotografi eller måleri.

2. Presentation

Vi släpper editioner några gånger per år. Vi intervjuar konstnärerna och presenterar verket i SAK MAG.

3. Release, Först till kvarn

Då det är begränsad upplaga måste medlemmar vara snabba. Editionen släpps ett visst klockslag och en viss dag och då gäller det att mejla eller ringa direkt.

Senaste editionen

Liu Chien-Kuang
Stone from other Mountain, 2021
他山之石

För denna serie har glaskonstnären Liu Chien-Kuang intresserat sig för glaset som material och dess förmåga att imitera dyrbara ädelstenar.

Grunden för projektet är hans egen forskning om hur glasblåsare i Ostasien historiskt har använt glas för att imitera sällsynta jadeföremål som tillskrivs lyckobringande och skyddande egenskaper. Med sina glasobjekt skapar han en serie verk som på en gång är äkta och imiterande.

Teknik/material: Blåst glas, 3D-printad bas
Mått: mellan 10 och 40 cm (höjd)
Upplaga: 15, alla unika

Release kl 12 ,18 oktober 2021. Läs allt om release och edition i SAK MAG!

Andra aktuella editioner

I serien SAK Edition tas årligen två-tre multiplar fram tillsammans med Sveriges mest spännande konstnärer. Se vilka tidigare SAK Edition som fortfarande finns att köpa.

Se andra aktuella editioner  >>>
Mer information.
Please check our Personuppgiftspolicy / GDPR
Consent to display content from Youtube