Tillgängliga editioner

Av dessa editioner finns det fortfarande exemplar kvar. För att beställa, mejla oss på info@konstforeningen.se.

Eric Magassa

I Eric Magassas digitala collage Color Me Blind, ligger en afrikansk mask som grund för bilden, där geometriska element adderas genom digital bearbetning. På så sätt vänder han på ordningen, där förr konstnärer som Picasso och Braque inspirerats av och lånat in afrikanska artefakter som element i sina kubistiska målningar.

Color Me Blind
Digitalt collage, pigmentprint på 300-gramspapper
Mått 64 x 46 cm (bildmått)
Upplaga: 30 exemplar, alla verk är unika,
Tillgängliga verk nr 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 23, 25, 27, 29. för att se alla motiv, mejla oss på info@konstforeningen.se
Pris: 3 600

Roland Persson

Roland Persson arbetar med avgjutningar i silikon i skala 1:1 och är känd för sina skulpturer av bland annat djur, växter och bilar. Till SAK har han gjort verket Skört samtal, en avgjutning av en knopp från Magnolia grandiflora, kungsmagnolian. Magnolians långa historia och anpassning under miljontals år fascinerar Roland Persson, som arbetat med just blommor som motiv sedan 90-talet.

Skört samtal, 2017
Infärgat silikon
Ca 30 x 18 x 5 cm
Upplaga: 50 exemplar, alla är unika tack vare manuell infärgning av silikonet
Pris: 4 500 kr

Ulrika Sparre

Multipeln Allt är bra bygger på Ulrika Sparres performanceverk med samma namn. Det utgår från en idé om äldre tiders stadsvakt som vaktade staden på natten när dess invånare sov. Vakten ringde varje timme i sin klocka för att upplysa om tiden samt meddela att allt var lugnt i staden. Genom att anta dåtidens roll som stadsvakt vill konstnären återta en viktig funktion som i våra alarmerande tider gått förlorad.

Se Ulrika Sparres perfomance på Vimeo.

Allt är bra, 2015
Klocka i brons, handtag av trä, väst och pins
Mått: Klocka 18 x 9 cm
Upplaga: 30

Inger Andersson

Inger Andersson (f 1963) är utbildad på Konstfacks avdelning för glas och keramik men har arbetat i många olika material sedan dess, alltid abstrakt och alltid med en känsla för att utforska materialiteten, vad ett visst material kan uttrycka eller representera.
Multipeln Max Meras dubbelspegel reflekterar de motiv som visar sig från varsin sida av verket och knyter så även an till konstnärens arbete med pausläget eller glipan.

Max Mera, 2015
Vattenskuret laminerat glas, dubblerat med en sammanfogande plexiglasskiva
Mått: 10 x 8 x 5 cm
Upplaga: 30 (15 röda, 15 guld)

Axel Karlsson Rixon

I Axel Karlsson Rixons “Dubbelporträtt” har konstnären iklätt sig en äldre generations kläder som ett performativt grepp.
Samtidigt som konstnären tog fram denna SAK Edition arbetade hen med ett gestaltningsuppdrag för Rio som skulle bli Sveriges första seniorboendet för hbtq-personer.

Dubbelporträtt, 2013
Material: pigment print
Mått: 32,9 x 48,3 cm
Upplaga: 30 exemplar
Pris: 3 000 kr

Tilda Lovell

Bortbytingen är en skulptur i brons i flera sammansatta av flera  beståndsdelar. Björnfiguren bygger på ett upphittat original av trä med läderöron. I bronsens avgjutning kan man tydligt följa träets ådring. Den skulpterade människogestalten som rider på björnen och lyfter sitt ansikte mot sina överdimensionerade och märkligt sammantvinnade händer. När händerna belyses med en kraftig ljuskälla kastar de en skugga i form av en liten björnunge.

Bortbytingen, 2010
Brons (Classic brown), 15 cm hög
Upplaga 150
Pris: 3900 kr